Rechtsbijstand en overstappen


Ik heb een rechtsbijstandverzekering/belangenbehartiger, kan ik dan naar een ander?
De mensen denken vaak dat ze vastzitten aan hun huidige belangenbehartiger en alles zelf moeten betalen als ze overstappen naar een belangenbehartiger die ze zelf hebben uitgezocht.

Maar dat is niet waar, dus: is een cliŽnt niet tevreden over de bijstand die zijn rechtsbijstandsverzekering levert dan kan hij/zij een briefje aan zijn behandelaar bij die rechtsbijstand-verzekering sturen (onze advocaten helpen u daarbij als u het niet zelf kunt) en aangeven waarom hij/zij niet tevreden is en hij/zij een beroep doet op de geschillenregeling. In die geschillenregeling (in de polis van bijna alle grote verzekeraars) staat dat de verzekerde in dat geval recht heeft op een door de rechtsbijstand betaalde second opinie door een advocaat naar eigen keuze.
Die advocaat moet dan schriftelijk advies uitbrengen en als hij goed aangeeft waarom en hoe het beter kan dan mag de verzekerde verder met die advocaat op kosten van de rechtsbijstand-verzekering dit is belangrijk voor de zaken waarin de aansprakelijkheid door de verzekeraar niet of slechts ten dele is erkend.

Is de aansprakelijkheid echter volledig erkend dan kan de verzekerde zonder toestemming van de rechtsbijstandverzekering overstappen naar een advocaat naar eigen keuze: de aansprakelijke verzekeraar dient dan de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden.

Heeft u een lestelschadespecialist of een belangenbehartiger waar u niet tevreden over bent dan is het voor u nog makkelijker, als u overstapt naar welke advocaat dan ook dan regelen zij onderling de overdracht van het dossier en hoeft u dus niets te doen.